Våra tjänster

Våra

Tjänster

Vår affärsidé är att tillhandahålla flexibla lackeringslösningar till konkurrenskraftiga priser. Med oss får du avancerad funktionell och dekorativ ytbehandling, dessutom till korta ledtider och trygg leveranssäkerhet. Vår styrka är helhetsåtagandet med all produktion under samma tak; från ledande lack som jordar minimala elektronikdetaljer, till färglackering av större konstruktioner som vitvaror från Electrolux.

Lackering

Vi är experter på våtlackering med vatten- och lösningsbaserade färger, och lackar allt från metalldetaljer till plast och plåt. Det är en metod med många fördelar, förutom att den lämnar en jämn och fin yta har den också lång livslängd. I vår moderna anläggning används upphängningssystem, där din produkt lackas och ytbehandlas innan den härdas i våra industriugnar. Våra skickliga medarbetare har ett vältränat öga för gott färgseende, något som är ett måste för att kunna utföra kvalitetskontroller i alla delar av lackeringsprocessen.

Såväl manuella som högautomatiserade processer är designade för att producera en hög grad av precision och enhetlighet, och med oss får du förbehandling och efterföljande härdning som utförs till punkt och pricka enligt senaste branschpraxis. Vi har kompetensen att nå maximal hållbarhet, och vet vilken typ av behandling som ger absolut bästa korrosionsbeständighet vid t.ex. utomhusbruk. Alla nödvändiga åtgärder vidtas för att både produkter och personal ska upprätthålla en hög standard av renlighet i kritiska moment, där främmande partiklar riskerar att förstöra processen. Dessutom utförs kontinuerlig kontroll av lackernas glans, vidhäftning och skikttjocklek.

Förutom att du får lackering som är kostnadseffektiv, så kan du med hjälp av ytbehandling skapa en individuell identitet och ett estetiskt tilltalande utseende. Dagens lackeringsteknik är så modern att du nu också kan påverka hur produktens yta känns. Det har stora chanser att resultera i merförsäljning, eftersom ytan upplevs som behaglig. Lackering är en utmärkt teknik som skapar mervärde för dina produkter, välkommen att kontakta oss för att veta mer.

Ledande lacker

Elektriskt ledande lack spelar en avgörande roll i framställningsprocessen av många produkter. Som experter på industrilackering kan vi erbjuda ett komplett sortiment av olika ledande lack som garanterar förstklassig färgexakthet och funktion. Vår spetskompetens inom området har resulterat i framgångsrika samarbeten med företag inom t.ex. plasttillverkning där målet är att åstadkomma specifika egenskaper som elektriskt ledande skikt eller hög jordning. Vi har bl.a. agerat som underleverantör till svenska Prototal, där vårt uppdrag bestod av att förse mätare för blodanalys, eller kåpor som de också kallas, med ledande lack.

I samråd med dig som kund tar vi fram formuleringar inom ledande lack som uppfyller industriella standarder och strikta säkerhets- och hygienkrav. Våra produktionslokaler har den senaste tekniken för att garantera en steril miljö, och moderna verktyg för att lacka känsliga elektronikkomponenter, medicinsk utrustning och mycket annat. Och med en verksamhet som ständigt strävar efter att utvecklas och tillgodose kundernas krav, är vi ett företag med hög leveranssäkerhet och förmåga att möta marknadens efterfrågan.

Med oss på Avancerad Industriförädling i Götene får du ledande lackering utifrån det behov som det aktuella projektet kräver. Vi har kapacitet att ta oss an såväl små som stora serier, och med starka resurser och korta ledtider har vi möjlighet att tillhandahålla flexibla lackeringslösningar för våra kunder. Du får en färdig produkt med maximalt optimerade egenskaper enligt produktionens mål, och med våra högt ställda kvalitetskrav kan du räkna med ett resultat utöver det vanliga.

Tryck

Vi erbjuder en av marknadens mest etablerade trycktekniker för att ge våra kunder en snygg, modern och tålig märkning på sin produkt – tampongtryck. Med hjälp av en elastisk silikontampong överförs färg från en kliché till produkten som ska märkas. Tack vare tampongens formbarhet kan den trycka effektivt på de flesta former såsom runda, konkava, nedsänkta eller skrovliga ytor. Oavsett vad din produkt består av för material får du en snygg och tålig märkning med mycket gott resultat, vi trycker på plast, metall, glas, lackerade ytor och trä. Möjligheterna är nästintill oändliga.

Motivet kan tryckas i en eller flera färger och är vid större serier ett prisvärt alternativ. Profilera din produkt genom att trycka företagets logga, eller märk din vara med information som är viktig för dess användning. Utbudet av tryckfärger utvecklas ständigt, vi har färger med stor värmetålighet, hög nötningsbeständighet samt extra slitstark vidhäftningsförmåga. I vår moderna anläggning hittar du flerfärgsmaskiner, högteknologiska CNC-styrda tryckmaskiner, och utrustning inom andra tryckmetoder som vi med erfaren hand anpassar för din verksamhet.

Med oss får du en partner som ger mervärden i form av kvalitet, leveranssäkerhet och effektivitet. Och med en produktion som har de absolut bästa förutsättningarna för formgivning och kapacitet, kan vi snabbt och effektivt ta fram en helhetslösning inom produktmärkning för din verksamhet. Ta gärna kontakt med oss för mer information om vad vi kan göra för dig.

Montering

Förutom att lackera och förädla din produkt, tar vi vid behov även hand om processen från produktion till montage. Att ha allt under samma tak ger stora vinster i form av kortare ledtider och minskade kostnader för bl.a. frakt. Vår monteringsavdelning knyter ihop säcken genom noggrann sammanfogning, och tack vare överblick över hela produktionskedjan har vi den kunskap som krävs för att leverera en handpress eller limning med högsta möjliga vidhäftning som resultat. Allt i enlighet med kundens önskemål.

Monteringen brukar sägas vara kronan på verket. Vi har levererat färdigmonterade produkter åt många nöjda kunder, bl.a. en högteknologisk låsmodul till välrenommerade Rimgard. Låsmodulen förhindrar effektivt stölder av aluminiumfälgar till bilar, och kan motstå dragkrafter på över två ton. Detta ställde höga krav på vår produktionsprocess, och vi är stolta över att vår verksamhet når upp till så hög standard.

För att en produkt ska monteras korrekt krävs rätt kompetens och rätt förutsättningar. Vi har stor erfarenhet av avancerad montering, och vet vad som krävs för att utföra den komplexa kedja av bearbetning som ligger bakom en korrekt och slitstark montering. Fästelement är en extra viktig del av arbetet, för att konstruktionen ska sitta ordentligt ihop måste skruvar och gängor placeras på rätt ställe på rätt sätt. Kunskap och förståelse för materialen som används är av stor vikt, på så sätt kan en felaktigt konstruerad bult eller skadad detalj upptäckas innan det är för sent. Kort och gott, så har vi resurserna att utföra olika typer av montering. Och det faktum att arbetet sker på samma plats som tillverkningen, gör att du som kund slipper onödiga mellanhänder.

Fräsning

Fräsning är en skärande bearbetningsmetod som används för framtagning av t.ex. prototyper i allt från lättbearbetade syntetiska material till mer höghållfasta plastsorter. Vi har högteknologiska CNC-fräsar som precist och effektivt fräser i plast, och som har kapacitet att ta fram komplexa mönster och asymmetriska former. Fräsarnas datoriserade system tillåter oss att snabbt konfigurera vilken artikel som ska bearbetas.

Vi kan hjälpa dig att i ett tidigt skede ta fram en formriktig, funktionell prototyp till din verksamhet. Med oss får du en öppen dialog där vi lotsar dig genom hela tillverkningsprocessen, samtidigt som du får förstklassig konstruktions- och produktkritik som optimerar funktion och design. Exempelvis kan fräsning användas för maskering på din produkt, för att få raka och fina kanter eller för att ta fram specialtexturer.

Idag har den moderna tekniken vidgat möjligheterna för vad en fräsmaskin kan åstadkomma, och numera finns det många olika typer av bearbetning för att producera detaljer med hög precision. Vi levererar smarta fräsningslösningar som kan komplettera våra andra tjänster på ett utmärkt sätt. Tillsammans med en stor portion yrkesstolthet har vi en omfattande maskinanläggning som står till förfogande för såväl nya som återkommande kunder.